Všetko, čo máme radi.

Party food 2
13.04.2015

Teľací tatarák s Jamon serrano, parmezánovým chipsom, kaparami, krémom z pečeného cesnaku a chrumkavými mandľami

 

Na 4 ks budete potrebovať:

 

100g teľacia sviečkovica 2ml olivový olej
80g jamon serrano  ​ tymian 
30g parmezán soľ
20g hladká múka čierne korenie
1ks žĺtok   
20g kapary veľké  
30g mandle  
40g cesnak  
 10g kyslá smotana  
15g červená cibuľa  
25g mascarpone  

Postup:

 

Teľaciu sviečkovicu si nakrájame na malé brunois (kocky o priemere 2-3mm), ochutíme soľou a čiernym korením. Cesnak v šupke pokvapkáme olivovým olejom, pridáme tymian a dáme piecť do rúry pokiaľ nebude cesnak úplné mäkký vo vnútri. Potom ho vytlačíme zo šupky a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme a pridáme mascarpone a  kyslú smotanu.

 

Nastrúhaný parmezán zmiešame s hladkou múkou, žĺtkom a urobíme cesto, ktoré rozvaľkáme na silikónový plech a pečieme v rúre pri teplote 160°C cca 5-7 minút.

 

Ošúpané celé mandle dáme na plech a sušíme v rúre pri teplote 140°C kým nie sú opečené krásne do zlata. Kapary si nakrájame na plátky a servírujeme ku tataráku.

Komentáre