Všetko, čo máme radi.

Pozrite si štyri nové jedlá z KUBU

Pozrite si štyri nové jedlá z KUBU
07.06.2018

minulom článku nám Laco Výpala prezradil ako a prečo sa kompletne mení menu. So šéfkuchárom Kubu Aupark Marekom Bielčikom pripravili množstvo nových skvelých receptov. Štyri z nich nám dovolili nafotiť a natočiť jedno bonusové video, ktoré naozaj stojí zato! ;)

 

Bruschetty

 

Laci najprv pripraví kysnuté cesto. Necháva ho odležať vo vypnutej peci na pizzu, v ktorej udržuje približne 40°C. Je dôležité, aby v ňom zostali veľké bubliny, pretože aj po upečení musí zostať pečivo vzdušné.

 

 

 

Upečený bochník nakrája na asi dva centimetre hrubé bruschetty – počas fotenie Laci pripravil jednu s pečeným hokkaidom, drveným kešu a penou z bryndze, druhú s plátkami hovädzej roštenky sous-vide s hrubozrnnou horčicou a chrenom a tretiu taliansku klasiku s paradajkami, bazalkou a pestom.

 

 

 

 

A takto vyzerá hotový produkt. Chute aj farby spolu výborne ladia, je to skvelý snack alebo olovrant.

 

 

Marinovaný losos

 

Veľmi svieže predjedlo. Lososa si sušia priamo v reštaurácii – plát rybieho mäsa marinujú 12 hodín a potom ho sušia zasypaný soľou, cukrom a citrónovou kôrou ďalších 12 hodín. Stratí tak vlhkosť a dá sa krájať na jemné plátky.

 

 

Podklad je jogurt s trochou medu a limety. K tomu nakrájané ovocie – jablko granny smith, melón cantaloupe a granátové jablko.

 

 

K tomu pripravujú kuchári limetový čips – polovicu limetky zasypú hnedým cukrom a blowtorchom upečú cukor na karamel. Získame tak veľmi príjemnú kyselkavo-sladkú kombináciu.

 

 

 

Maccheroni rigati con verdure grigliate e pesto di basilico

 

Pod týmto dlhokánskym názvom sa skrývajú domáce Kubu cestoviny s pestom, píniovými orieškami, ratatouille zeleninou, červenou cibuľou a strúhanou ricottou.

 

 

 

Do tohto jedla používajú v Kubu ricottu salatu, suchšiu verziu mäkkej ricotty. Táto je konzistenciou podobná parmezánu a dá sa strúhať.

 

 

 

Grilovaný halibut s japonským togarashi korením

 

Halibut je v novom menu spárovaný s lahodným hráškovým pyré a ragú s bielym vínom, cherry paradajkami, sójovými klíčkami, stopkovým zelerom a hráškovou kroketou.

 

 

 

Togarashi je japonská zmes korenín. Pridáva rybe jemne pikantnú chuť a skvelo sa k nemu hodí čierny sezam.

 

 

 

 

Dúfame, že vám bude chutiť minimálne tak, ako počas fotenia chutilo nám :) A tu už sľubované video, na ktorom vidíte grilovaný losos, vynovené bruschetty, risotto con pollo e broccoli, pappardelle al ragù di manzo, grilovaný halibut s togarashi korením a kubu šalát s marinovaným hovädzím.

 

Komentáre